Expoindustri är en kombination av en avancerad annonsportal och ett erfaret team, där vi hjälper företag att öka sin försäljning, på ett säkert, enkelt och effektivt sätt.

Alla expoindustri.se, www.expoindustri.com rättigheter och namn är egendom av Expoindustri Sweden AB, registrerad i Sverige med org. Nr 559174-5194

Huvudkontor ligger i Tenhult, Sverige. Vi har även lager och kontor i Iquique Chile. Om ni vill kontakta oss, klicka gärna här.

Vi är en marknadsplats där du kan hitta från lastbilar, hjullastare, grävmaskiner, kranar, dumprar, truckar, kompressorer, elverk, traktorer, skördar men också verkstadsmaskiner så som svarvar, fräsar, kantmaskiner, gradsaxar, svetsar, borrmaskiner, CNC maskiner och fler. Vi jobbar med de 6 följande kategorier: Transport, Lantbruk, Entreprenad, Truck, Industri, Övrig.

Processen har 5 enkla steg: a) Steg 1: Köparen väljer en maskin via vår webbportal, eller kontaktar Expoindustri för att beskriva sin specifik maskin som han letar efter. Vårt team letar efter maskinen och detaljerar informationen till köparen. b) Steg 2: Köparen gör sin beställning genom vårt försäljningsteam eller direkt på expoindustri.se c) Steg 3: Vi kontaktar säljaren av maskinen i Europa för att bekräfta om denna är fortfarande tillgänglig. d) Steg 4: Om maskinen är tillgänglig skickar Expoindustri en faktura till köparen, fakturan måste vara betalt inom 24 timmar. e) Steg 5: Expoindustri bekräftar inbetalningen och omgående ordnar vi hämtning, lastning, export (om detta gäller) och leverans till slutdestination som köparen valt. Köparen behöver inte lägga onödig tid att förvärva en maskin eller transportfordon utan att han kan lägga sin tid på det han kan, sin verksamhet.

Priset som visas i annonsen är själva maskinens pris. Genom att använda knapen ”Beräkna kostnader” kan du få det slutpriset som inkluderar de alternativ du väljer såsom teknisk inspektion, försäkring, transport, slutdestination. Du har också möjlighet att kontakta oss och berätta vad är det för behov du har och vårt team kommer att förbereda och skicka en offert till de angivna kontaktuppgifterna.

Säljaren är den som anger maskinens skick i sin annons, och det finns fem alternativ, Ny, operativ, operativ med defekter, haveri och vet ej. I händelse av att maskinen är operativ med defekter, haveri eller vet ej, rekommenderar vi att köparen ber om teknisk inspektion.

Expoindustri erbjuder Teknisk inspektion. Med mycket noggrannhet går dem igenom maskinen tillstånd och du som kund får detta dokumenterad.

Nej. Vi använder ett externt företag med många års erfarenhet av tekniska inspektioner av maskiner i allmänhet.

Denna tilläggstjänst för teknisk inspektion har en extra kostnad, vilket visas i annonsen eller offerten.

Nej, om du begärde en teknisk inspektion via annonsen, genom att ”klicka” betala, kommer du enbart att betala summan för den själva maskininspektionen. Efter att ha mottagit den begärda tekniska rapporten kan du välja mellan att fortsätta med inköp av maskinen eller eliminera den från din inköpslista.

Rapporten skickas till ditt e-mail inom 5 och 10 arbetsdagar.

Kostnaden för inspektionen varierar beroende på vilken typ av maskin eller transportfordon som ska inspekteras. Genom att inkludera alternativet TEKNISK INSPEKTION i din förfrågan får du automatiskt kostnaden för själva inspektionen.

Maskinen är belägen i olika platser i Europa, men du behöver inte oroa dig, eftersom Expoindustri ansvarar för 100% av logistik processen och dokumentation (om detta gäller) som behöver för maskinen eller transportfordon når direkt till den destination du väljer.

Nej, det pris som anges på annonsen är exklusive moms och nationaliseringskostnader. Du kan kontakta oss om du vill veta mer.

Varje betalning stöds av ett kontrakt enligt våra juridiska villkor. När du skickar/skapar beställning via vår hemsida kontrollerar vi att maskinen fortfarande är tillgänglig, en gång detta är kontrollerad och bekräftat att maskinen finns skickar vi fakturan till dig. Om du har kontaktat oss via e-mail, telefon, möte, skickar vi en faktura som fungerar som avtal när du har bekräftat att du vill maskinen som beskriver i offerten vi skickade.

När Expoindustri skickar fakturan har du 24 timmar att göra inbetalningen. (se betalningsalternativ i nästa fråga).

Expoindustri har banköverföring som betalningsmetod.

Om du inte betalar inom 24 timmar kan Expoindustri inte garantera maskinens existens. Om Expoindustri har fått inbetalningen efter 24 timmar kommer vi i första hand bekräfta maskinens tillgänglighet. I ett positiv fall kommer Expoindustri gå vidare med affären i annat fall kommer Expoindustri betala tillbaka till köparen med avdrag för bankkostnader om detta gäller.

Nej, du kan inte betala på avbetalning, se mer våra juridiska villkor.

Nej, du kan inte betala på våra lokala kontor, ta gärna kontakt med oss för ytterligare information.

När vi ser betalningen, skickar vi en betalningsbekräftelse samt informationen om leveranstiden. Dessutom kommer vår kvalificerade personal, antingen hos vår filial eller centralkontor, att tillhandahålla det stöd och den information du begär.

Vi erbjuder inte finansiering.

Det kan du göra om säljaren har uppgraderats sin plan hos expoindustri.se.

När detta gäller Europa mellan 5 – 18 arbetsdagar. När det gäller Sydamerika erbjuder vi 2 leveransformer, delad leverans eller förmånsleverans. Om du väljer delad leverans är leveranstiden mellan 70 - 180 dagar och om du väljer förmånsleverans är leveranstiden mellan 65-100 dagar, räknat från den dag då du gjorde betalningen.

Självklart. Teamet i Expoindustri Sweden AB har mer än 15 års erfarenhet av leverans och Export/Import mellan Europa och Sydamerika


Expoindustri är en kombination av en avancerad annonsportal och ett erfaret team, där vi hjälper företag att öka sin försäljning eller hitta en specifik maskin, på ett säkert, enkelt och effektivt sätt..

Alla expoindustri.se rättigheter och namn är egendom av Expoindustri Sweden AB, registrerad i Sverige med org. Nr 559174-5194

Huvudkontor ligger i Tenhult, Sverige. Vi har även lager och kontor i Iquique Chile. Om ni vill kontakta oss.

Kontor i Sverige
Telf: +46 72 3933 700
Adress: Jönköpingsvägen 27
56161 Tenhult
Email: info@expoindustri.com
Kontor i Chile
Telf: +56 57 2473844​
Adress: Oficina Mapocho, Mz. E, St. 48 D
Zofri - Iquique
Email: info@expoindustri.com

Processen för att sälja har 5 enkla steg. a) Steg 1: Ni väljer en av våra planer och annonserar. b) Steg 2: Säljteam i Europa och Sydamerika börjar marknadsföra dina annonserade maskiner eller transportfordon och kontaktar dem potentiella köpare. c) Steg 3: När vi har hittat en potentiell köpare kontaktar vi dig (säljaren), för att bekräfta om maskinen är fortfarande tillgänglig. Om det är fallet slutför vi affären med köparen. d) Steg 4: När vi har fått inbetalningen från köparen kontaktar vi dig ytterligare en gång till och du som säljaren fakturerar till Expoindustri Sweden AB och vi betalar direkt till ditt bankkonto. e) Steg 5: Efter du har fått betalningen ordnar vi hämtning, lastning, export (om detta gäller) och leverans till slutdestination. Med denna process stödjer vi säljaren så han kan koncentrera sig i det som är mer betydelsefullt i sin verksamhet! Expoindustri löser det omständiga biten i sin helhet.

Vi erbjuder 3 planer (*):

Basic: Här kan du ladda upp en annons som kommer vara synlig på vår hemsida i Europa och Sydamerika under 180 dagar. Pris 360 sek exkl. moms/annons.

Business: Denna plan passar perfekt för företagen som har ett 20 tal maskiner att erbjuda. Med plan business kan du annonsera upp till 30 maskiner under ett helt 1 år.

Ni får tillgång till vårt försäljningsteam i Europa och Sydamerika som kommer att marknadsföra era maskiner eller transportfordon för att underlätta försäljningen, samtidigt kan säljaren skapa sin online butik på expoindustri.se där bland annat kan länka till sin egen hemsida (**), lägg upp sitt företagsnamn, logo, adress, telefonnummer, osv.

Pris 6.900 sek exkl. moms/paket.

Plus: Denna plan passar perfekt för dem större företag som har ett större utbud av maskiner att erbjuda. Med plan plus kan du annonsera obegränsad med maskiner under ett helt 1 år.

Ni får tillgång till vårt försäljningsteam i Europa och Sydamerika som kommer att marknadsföra era maskiner eller transportfordon för att underlätta försäljningen.

Säljaren kan skapa sin online butik på expoindustri.se där bland annat kan länka till sin hemsida (**), lägg upp sitt företagsnamn, logo, adress osv. dessutom får ni tillgång till en bannerreklam på expoindustri.se.

Pris 12.900 sek exkl. moms/paket.

(*) Alla annonser blir översatt till svenska, engelska och spanska.
(**) Vill ni även förbättra möjligheter med kunderna i dem spansktalande länder? Vi kan hjälpa er att översätta sina hemsidor på spanska. kontakta oss för mer information.
(**) Vill ni ha hjälp att ladda upp era annonser?, vi är mer en glada att kopiera listor från din webbsida kostnadsfritt.

Finns 2 alternativ: Om köparen direkt kontaktar er genom ert online butik, kan ni komma överens om hur ska betalningen sköta, men säljaren kan välja ändå att Expoindustri tar hand om hela affärsprocessen om köparen är t.ex från Sydamerika. Det vill säga att köparen betalar till Expoindustri och vi betalar till ditt bankkonto efter du har fakturerat till Expoindustri Sweden AB. Om köparen vill köpa maskinen genom Expoindustri ordnar vi hela processen och vi betalar direkt till ert bankkonto. (läs punkt 4).

Expoindustri Sweden AB ansvarar för att hämta, lasta och ordna transport till slutdestination i Europa eller Sydamerika, samt exportdokumentation i helhet (om detta gäller), så länge köparen och säljaren inte har bestämt något annat.

En Online butik på expoindustri.se tillåter säljaren i Europa att gruppera alla annonser samt all information av sitt företag på samma plats och där kan säljaren bland annat länka till sin hemsida(*), lägga upp sitt företagsnamn, logo och kontakinformation.

(*) Vill ni även förbättra möjligheter med kunderna i dem spansktalande länder? Vi kan hjälpa er att översätta sina hemsidor på spanska.

Om du är ett företag som tillverkar, återförsäljare eller helt enkelt ett företag som vill sälja sina maskiner eller transportfordon, då kan du annonsera på www.expoindustri.se, inom följande kategorier: Transport, Lantbruk, Entreprenad, Truck och Industri. Vi är en marknadsplats där du kan sälja nya som begagnade lättlastbilan som tungdragare, hjullastare, grävmaskiner, kranar, dumprar, truckar, kompressorer, elverk, traktorer, skördar men också verkstadsmaskiner så som svarvar, fräsar, kantmaskiner, gradsaxar, svetsar, borrmaskiner, CNC maskiner med fler. Om ni tror att eran maskiner inte kan kategorisera i en av dessa nämna kategorier tveka inte och höra av er med kompletterande frågor eller funderingar.

Ja, du kan annonsera en maskin eller transportfordon i dåligt skick, så länge detta förklaras väl i annonsen. I vissa fall är köparen intresserade av maskiner eller transportfordon som dem kan reparera själva, men det är viktigt att ha en mycket detaljerad beskrivning.

Om köparen vill har mer information av maskinens eller transportfordonens skick kan Expoindustri Sweden AB besöka säljarens adress för att göra en teknisk inspektion eller (outsourcat företag) Detta blir inga extra kostnader för säljaren.

Absolut, vi kan göra det. Kontakta oss gärna och prata med en av våra experter.